Söve Nedir

Söve Nerelerde Kullanılır?

Söve pencere balkon gibi bölümlerde doğrama etraflarında kullandığımız süsleme elmanlarıdır. Fakat piyasada tüm süsleme elemanlarına da söve denilmektedir. 
Pencereler yapılarda ısı kaybının en çok olduğu yerlerden biridir. Pencere merkezlerinde yapılan söve uygulamaları ısı kayıplarını önlemede faydalı olurlar.

Söve Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Söve uygulaması mantolama yapıldıktan sonra klasik mantolama uygulanıyorsa dekoratif aşamasından önce fugalı mantolama yapılıyorsa fugalı uygulandıktan sonra yapılmadır. bu işlem dizini yeni yapılarda oturum olacağından cephenin bir bütün olarak hareket etmesine olanak vercek ve bu sayede cephede oluşabilecek çatlaklarının önün geçilmiş olunacaktır. 
İkinci önemli bir nokta ise ürünlerimizde kullandığımız Thermosiding Söve Harcı esneme kabiliyeti çimento esaslı yapıştırıcılardan fazla olduğundan dolayı ısı farklılıklarında daha fazla genleşmekte görülcektir bu nedenle ek yerlerinde çimento esaslı ürünler yerine kullanılcak olan Thermosiding Söve Harcı cephede tümüyle homojen bir yüzey elde etmemize ve kılcal çatlamaların önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır.